Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
03.10.2006
Premier Janez Janša: Priča smo dinamičnim in pozitivnim spremembam v slovenskem visokošolskem prostoru

Predsednik vlade Janez Janša se je danes v Novi Gorici udeležil podpisa sporazuma o vzpostavitvi in pričetku delovanja Fakultete za uporabne družbene študije. V svojem govoru je pozdravil dinamične in pozitivne spremembe, katerim smo v zadnjem času priča v slovenskem visokošolskem prostoru. Le te so namreč po njegovih besedah prinesle večjo izbiro ter v perspektivi tudi večjo kakovost za vsakogar, ki se odloča za študij.

 

FOTO: Arsen Perić/Salomon 2000

 

Odpiranje prostora vsem novim kvalitetnim pobudam na področju visokega šolstva je edina realna možnost, če se želimo prilagajati sodobnemu razmišljanju v Evropi in svetu. Pri tem je, po mnenju predsednika vlade, najpomembnejši učinek z vidika študenta, ki ima tako možnost svobodnejše izbire, medtem ko ima družba na voljo bolj kakovostne kadre.

 

»Vso podporo pri tem si zaslužijo lokalne, javne in zasebne pobude, ter javno-zasebna partnerstva, ki pomembno prispevajo k izboljševanju kakovosti ter prizadevanjem za akademsko odličnost,« je dejal premier in poudaril, da je razvoj univerzitetnega študija in raziskovanja eden izmed strateško najpomembnejših elementov razvoja slovenske družbe. Zato nosi država zanj polno odgovornost, vendar pri tem prepušča pobudo tudi drugim.

 

Kot je dejal premier je posebnega pomena pri uresničevanju novih pobud zmožnost realne zaposljivosti, saj si je študij, ki bi bil sam sebi namen dandanes težko privoščiti. Izpostavil pa je tudi pomen uporabne vrednosti pridobljenega znanja za gospodarstvo, javno upravo in nevladne organizacije, ne le v sedanjem trenutku, temveč vsaj deloma za njihove potrebe v prihodnosti.

 

Ob koncu svojega nastopa je predsednik vlade Janez Janša izrazil prepričanje, da se bodo prizadevanja nove Fakultete za družbene študije za akademsko odličnost, profesionalno avtonomijo, znanstveno nepristranskost ter družbeno razvojno usmerjenost odražala tako v zaposljivosti in inovativnosti njenih diplomantov, kakor tudi v uporabnosti njenega raziskovalnega dela.

 

Govor

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh