Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
31.10.2006
Odziv na izjave varuha človekovih pravic glede preselitve Romov

Dejanje varuha človekovih pravic Matjaža Hanžka, ki je sporazumno in začasno preselitev Romov iz Ambrusa v postojnski nastanitveni center označil za konec pravne države ter s tem v zvezi zatožil Slovenijo Svetu Evrope, je nerazumno in neodgovorno.

 

Dogovor o začasni nastanitvi v postojnski center je bila dosežena v soglasju z Romi in krajani. Doslej namreč še nihče ni predlagal kakšne boljše rešitve. Problem je obstajal že vrsto let in gospod Hanžek k njegovi rešitvi ni prispeval še ničesar. Vlada RS preko pristojnih ministrstev vlaga znatne napore v iskanje primerne lokacije, ki jo prav tako želimo izbrati v soglasju s predstavniki romske skupnosti.

 

Potezo varuha človekovih pravic obžalujemo, saj neupravičeno blati Republiko Slovenijo pred mednarodnimi institucijami. Slovenija namenja znatna sredstva za reševanje romskih bivanjskih razmer ter za njihovo integracijo v družbo. Veliko napora je bilo vloženega tudi v skrb za pridobitev njihovih poklicnih kvalifikacij ter za integracijo romskih otrok v šolski sistem. Nenazadnje bo Vlada RS v kratkem obravnavala in v Državni zbor RS poslala tudi predlog zakona o posebnih pravicah romske skupnosti.

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh