Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
20.11.2006
Premier na 22. redni seji DZ RS odgovarjal na poslanska vprašanja

Predsednik Vlade RS Janez Janša je danes na 22. redni seji Državnega zbora RS odgovarjal na prva štiri poslanska vprašanja.

 

FOTO: Primož Lavre/Salomon 2000


Poslanec Zmago Jelinčič Plemeniti (SNS) je vprašal, če bo vlada upoštevala drugi predlog poslanske skupine SNS t.i. zakona o romski skupnosti glede na to, da ga je pod določenimi pogoji pripravljena sprejeti celo zveza Romov Slovenije in ali bo vlada ponovno pretehtala nepravilne dodelitve statusa avtohotnosti dolenjskim ciganom. Majdo Širca (LDS) je zanimalo, kako bo vlada glede na dogodke preteklega tedna zagotovila spoštovanje ustavnega reda Republike Slovenije, predvsem na področju človekovih pravic in zagotavljanja enakosti pred zakonom.


Poslanec Dušan Kumer (SD) je premiera vprašal, kateri so konkretni ukrepi vlade za vzpostavitev enakosti pred zakonom ter odpravo neskladij, ki se odražajo s povečevanjem socialnih razlik in kvalitete življenja ljudi ter ščitenjem nekaterih privilegiranih skupin, ki so v javnosti prijazni do vlade.
Zadnje vprašanje je postavil poslanec koalicijske DeSUS Vasja Klavora, ki ga je zanimalo, ali je vlada, oziroma Agencija za zavarovalni nadzor, reagirala na namero Vzajemne in ustavila njene nadaljnje postopke in ali je o tem obvestila javnost.

 

Magnetogram

Nazaj na seznam
|
Na vrh