Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
26.04.2007
Premier Janez Janša sprejel predsednika Cipra

Predsednik vlade Republike Slovenije Janez Janša je danes sprejel ciprskega predsednika in premiera Tassosa Papadopoulosa, ki se mudi na uradnem obisku v Sloveniji.


(Foto: Nebojša Tejić/Salomon 2000)

 

Sogovornika sta se strinjala, da so politični odnosi med državama prijateljski. Medsebojno sodelovanje se bo v prihodnje še okrepilo, saj je Ciper z izpolnjevanjem konvergenčnih kriterijev na dobri poti, da se z začetkom naslednjega leta pridruži evro-območju. Po zagotovilih predsednika vlade Janeza Janše je Slovenija pri tem pripravljena nuditi polno podporo, tudi z izmenjavo izkušenj na strokovni ravni. Ob tem sta soglašala s pomenom nadaljnje širitve evro-območja, saj le ta prispeva k nadaljnji krepitvi Evropske unije.


Premier Janez Janša in predsednik Tassos Papadopolous sta izmenjala poglede na reševanje ciprskega vprašanja ter nadaljnjo širitev Evropske unije, zlasti s Turčijo. Pri tem sta tempo in uspeh integracije pristopnic odvisna od izpolnjevanja kriterijev in spoštovanja sprejetih dogovorov. Enotna sta si bila tudi v pogledih na solidarnost med obstoječimi članicami povezave. Spregovorila sta tudi o aktualnih razmerah na Bližnjem vzhodu, saj je omenjena regija strateškega pomena za celotno Evropsko unijo.

Nazaj na seznam
|
Na vrh