Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
27.08.2007
Premier Janez Janša: Slovenija ima v primeru posredovanja tretje strani močne argumente

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša se je danes sestal s predsedniki koalicijskih in opozicijskih parlamentarnih strank, vodjo poslanske skupine nepovezanih poslancev ter poslanko madžarske narodne skupnosti. Udeleženci sestanka so v nadaljevanju pogovora izpred enega tedna izmenjali poglede na reševanje odprtih vprašanj med Republiko Slovenijo in Republiko Hrvaško.


(Foto: Primož Lavre/Salomon 2000)


Premier Janez Janša je po srečanju povedal, da slovenska politika dokaj enotno ostaja v okvirih, ki so bili začrtani na prejšnjem sestanku. Slovenija je, po njegovih besedah, ko gre za določitev meje med državama na tistih točkah, kjer ni soglasja, pripravljena na posredovanje tretje strani. »Slovenija ima zato močne pravne argumente in tudi vse ostale argumente,« je še dejal.

 

Predsednik vlade je ob tej priložnosti udeležence sestanka informiral o podrobnostih ter o možnostih, ki so v prihodnosti na voljo. »Tudi v zvezi s tem smo dosegli visoko stopnjo soglasja – ne popolno, vendar dovolj visoko, da lahko nadaljujemo z določenimi aktivnostmi.«


Magnetogram izjave predsednika Vlade RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh