Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
09.01.2008
Premier Janez Janša in predsednik Državnega sveta RS za krepitev sodelovanja

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je drevi sprejel novega predsednika Državnega sveta RS mag. Blaža Kavčiča, s katerim sta ob tej priložnosti osrednjo pozornost namenila možnostim za krepitev prihodnjega sodelovanja med vlado in državnim svetom.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Predsednik vlade je predsedniku državnega sveta zagotovil podporo pri iskanju vseh možnosti, s katerimi bi v prihodnje Državnemu svetu RS omogočili, da bi se lahko bolj zgodaj vključeval v zakonodajni postopek. Predsednik državnega sveta mag. Blaž Kavčič se je zavzel, da bi bilo Državnemu svetu RS v tem okviru omogočeno tudi vlaganje amandmajev.

 

(Foto: Bor Slana/Bobo)

 

Sogovornika sta pozornost namenila tudi vprašanju vloge državnega sveta v prihodnje, pri čemer sta se strinjala, da je potrebno odpreti prostor razpravi o tem vprašanju. Premier Janez Janša je ob tem dejal, da v zadnjem letu mandata vlade ter ob dejstvu, da Slovenija v prvi polovici leta predseduje Svetu EU, korenitejših sprememb, ki bi zahtevale tudi ustavno, dvotretjinsko večino, ni pričakovati. Predsednik mag. Blaž Kavčič je zagotovil, da bo državni svet v omenjeni razpravi deloval konstruktivno z namenom iskanja najboljših rešitev.

Nazaj na seznam
|
Na vrh