Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
29.01.2008
Premier Janez Janša pozdravil ratifikacijo Lizbonske pogodbe

Predsednik Vlade Republike Slovenije in predsednik Evropskega sveta Janez Janša je pozdravil današnjo ratifikacijo Lizbonske pogodbe v slovenskem parlamentu. Z veliko večino, 74 od skupno 90 poslancev, je Republika Slovenija druga država, ki je potrdila nov institucionalni ustroj za učinkovitejše delovanje razširjene Evropske unije.

 

(Foto: Srdjan Živulovič/Bobo)

 

»Evropska unija z Lizbonsko pogodbo dobiva instrument, na podlagi katerega ne bo sposobna samo bolj učinkovito urejati odnosov med državami članicami, graditi skupne politike in povečevati integracijo, ampak je to instrument, ki bo Evropski uniji omogočal, da bo bistveno bolj učinkovita tudi navzven,« je ob predstavitvi predloga zakona o ratifikaciji Lizbonske pogodbe poslankam in poslancem poudaril premier Janez Janša. Z uveljavitvijo pogodbe bo, po njegovih besedah, Evropska unija dobila jasno prepoznavno evropsko identiteto ter dobre možnosti za krepitev vloge globalnega dejavnika v skladu s svojo ekonomsko in siceršnjo močjo.

 

Ob tem je izrazil upanje v uspešen potek ratifikacijskih postopkov po državah članicah, saj si je Slovenija spremljanje ratifikacij Lizbonske pogodbe izbrala za eno od prioritetnih nalog svojega predsedovanja Svetu EU. V času slovenskega predsedovanja bi tako lahko prišlo do ratifikacije pogodbe namreč v večini držav članic.

 

  Nastop predsednika Vlade RS v Državnem zboru RS

Nazaj na seznam
|
Na vrh