Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
08.03.2008
Premier Janez Janša čestital novim članom Evropske akademije znanosti in umetnosti iz Slovenije

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša je čestital škofu msgr. dr. Antonu Jamniku, rektorju Univerze v Mariboru, prof. dr. Ivanu Rozmanu, izr. prof. dr. Milčku Komelju in prof. dr. Dušanu Šuputu ob slovesnem sprejemu v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti s sedežem v Salzburgu.

 

Premier Janez Janša je ob tem zapisal, da se vrata v to izjemno ugledno akademsko ustanovo odprejo le znanstvenikom in umetnikom, ki v evropskem merilu dosegajo najvišja merila odličnosti. »Današnji dogodek je zato v prvi vrsti priznanje vam in vašemu delu. Potrjuje, da ste z znanstvenim udejstvovanjem zaznamovali ne le slovenski, ampak tudi širši evropski prostor,« je poudaril premier.

 

Slovesni sprejem treh novih članov v Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Slovenije, po besedah predsednika vlade, predstavlja pozitivno sporočilo domači znanosti in je v ponos slovenski državi. »Razumem ga tudi kot spodbudo k nadaljnjim prizadevanjem za ustvarjanje kreativnega okolja, v katerem se bo lahko razvilo še več posameznikov, ki bodo dosegali primerljive rezultate,« je še zapisal predsednik vlade.

Nazaj na seznam
|
Na vrh