Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
28.04.2008
Poslanka Barbara Žgajner Tavš kljub obljubi premierju še vedno ni predala dveh položnic

Predsednik Vlade Republike Slovenije Janez Janša do danes s strani poslanke Barbare Žgajner Tavš (Lipa), kljub ponovnemu pozivu, še vedno ni prejel dveh položnic, o katerih je poslanka govorila v petkovem poslanskem vprašanju predsedniku vlade. V njem je premierja spraševala o finančni vzdržnosti Republike Slovenije glede na njeno demografsko sliko.

 

(Foto: Kristina Kosec/Bobo)

 

Poslanka Barbara Žgajner Tavš je namreč svoje poslansko vprašanje utemeljevala tudi s primeroma dveh starejših državljank, ki, po njenih besedah, dobivata prenizko pokojnino. Premier Janez Janša je poslanki v daljšem vsebinskem odgovoru med drugim tudi dejal, da je sam pripravljen do konca tega mandata enak znesek, kot je na položnicah, od svoje plače nakazovati obema državljankama, če mu poslanka Žgajner Tavševa obe položnici izroči. Hkrati pa jo je povabil, da tudi ona stori enako.

 

Poslanka je na seji v nadaljevanju obrazložitve proceduralnega predloga dejala, da premierju »z veseljem predaja obe položnici«, vendar pa tega ni storila. Zato smo jo iz Kabineta predsednika vlade pretekli petek popoldne ponovno poklicali in jo pozvali naj preda položnici, da bo premier Janez Janša lahko uresničil svojo obljubo, ki jo je dal pred poslanci. Kljub temu in njeni javno izraženi pripravljenosti, da to stori, položnic od poslanke do danes še vedno nismo prejeli. 

 

V Kabinetu predsednika Vlade RS pričakujemo, da bo poslanka Lipe Barbara Žgajner Tavš stala za svojimi javno izrečenimi besedami ter predala obe položnici. Zato jo k temu tudi ponovno pozivamo. Tako bo premier Janez Janša lahko izpolnil obljubo in do konca mandata nakazoval obema državljankama enak znesek od svoje plače, kot je na njunih položnicah. Omenjeno poslanko pa seveda vabimo, da tudi sama stori enako.

 

Podrobnejši magnetogram poslanskega vprašanja Barbare Žgajner Tavš in odgovora predsednika vlade Janeza Janše je dosegljiv na naši spletni strani.

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh