Domov
Kazalo
Kontakt
English
Novica  / 
Pomanjaj pisavo
Poveaj pisavo
Natisni
Kje smo

Kabinet predsednika Vlade Republike Slovenije

Gregorčičeva 20, 25

1000 Ljubljana

+386 1 478 1000

gp.kpv(at)gov.si

 

 

  

  

 

Vlada RS

Upravne enote

E-uprava

Ministrstva

Predsednik RS

Državni zbor RS

Novica
07.04.2006
SPORAZUM PARTNERSTVA ZA RAZVOJ POTRJEN

Na današnjem sestanku Partnerstva za razvoj, ki so se ga poleg predsednika vlade Janeza Janše, udeležili še predstavniki parlamentarnih strank, ki so pozitivno odgovorile na pobudo za podpis sporazuma Partnerstva za razvoj in predsednik Državnega zbora RS, bil sporazuma za Partnerstvo za razvoj potrjen.

 

FOTO: KPV

 

Premier je po sestanku povedal, da je Slovenija naredila velik korak naprej, saj je bil dosežen sporazum glede vsebinskega dela kot tudi protokolarnega dela Partnerstva za razvoj.

 

"S tem se je politično zavezništvo, ki je že doslej podpiralo reformna prizadevanja, bistveno okrepilo. Kolikor bodo tudi organi strank, katerih predstavniki oziroma predsedniki so danes tukaj sodelovali, v naslednjem tednu potrdili oba teksta, ki sta zdaj popolnoma usklajena in bosta podpisana, bo s tem okvir gospodarskih in socialnih reform, ki ga pripravljamo, dobil možnosti za bistveno širšo podporo, kot pa jo ima sama koalicija," je dejal predsednik vlade ter dodal, da obžaluje, da ni bilo na srečanju vseh parlamentarnih strank, vendar pa nikogar ne moreš prisiliti v to, da bo delal v dobro države.

 

Soglasje k podpisu sporazuma Partnerstva za razvoj sta naknadno sporočila še predstavnika manjšin, poslanka Marija Pozsonec in poslanec Roberto Battelli.

 

Magnetogram izjave za javnost

 

Partnerstvo za razvoj

 

 

Nazaj na seznam
|
Na vrh